Enkle rundstykker som barna kan lage selv

Lyst til å lage noen raske, enkle rundstykker etter skolen? Her har vi brukt samme deig som man bruker til pinnebrød og stekt dem i ovnen. Det blir nesten som scones, og smaker aller best når de er ferske og varme. I denne oppskriften gir 6 porsjoner 6 rundstykker.

4 dl hvetemel
½ ts salt
2 ts bakepulver
5 ss matolje
1 ½ dl vann

Mål opp mel og ha det i en stor bolle. Ha salt og bakepulver i bollen. Rør litt rundt med teskjeen, slik at det blander seg litt sammen. Mål opp vann og olje, og ha i bollen. Rør sammen til en glatt deig med sleiven. Ha deigen over på en benk og kna deigen godt sammen, gjerne i 5 minutter. Finn frem et stekebrett med bakepapir. Rull deigen til en pølse. Del pølsen i 6 små deler. Form rundstykkene ved å legge hånda lett som en skål over deigbitene og bevege dem rundt til de er fine og runde. Du kan også bruke hendene dine til å forme ryndstykkene (slik som på bildet). Legg dem over på stekebrettet. Sett brettet midt i stekeovnen, og stek i 20 minutter. Finn frem en rist, eller et gryteunderlag, og sett på benken. Bruk grytekluter og ta stekebrettet ut av ovnen. Sett brettet på risten og la dem stå i ca. 5 minutter til avkjøling. Smør så rundstykkene med det pålegget du liker!