
07 okt Perfekt i nisteboksen
Grove pizzasnurrer er supert å ha med i matpakken. Her har vi laget en sunnere variant med både fullkornsmel og grovt sammalt mel.
INGREDIENSER
Pizzadeig:
4 dl lettmelk eller vann
1 pakke gjær
300 g fullkornsmel
400 g sammalt hvete, grov
1 ts salt
1 ss olivenolje
pizzafyll og ost etter eget ønske
Ha alle ingrediensene utenom oljen i en bakebolle. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bakebollen. Elt til slutt inn oljen.
Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
Klargjør ønsket pizzafyll. Ha deigen ut på et lett melet bakebord. Kjevle deigen (prøv å kjevle til en rektangulær deigform) Fordel pizzafyll jevnt utover deigen, avslutt med revet ost. Rull deigen sammen til en pølse. Del pizzasnurrene i 12 like store biter.
Stek pizzasnurrene midt i ovnen ved 250 ºC i 10 minutter eller til de er gyllenbrune.