
17 okt Slik lager du ditt eget tacokrydder. Enkelt, sunt og rimelig!
Hvorfor kjøpe posemix når du kan lage hjemmelaget tacokrydder helt selv? Det er både enkelt, sunt og rimelig. Dessuten inneholder posemix ofte både sukker, alt for mye salt og smaksforsterkere, noe som er helt unødvendig. Tacokrydderet lager du enkelt selv – fyller på glass og har til neste gang det står taco på menyen. Oppskriften holder til flere tacomiddager. Husk å oppbevare krydderet i et tett glass bare!
Hjemmelaget tacokrydder
- 2-3 ss chilipulver (husk at chilipulver har ulik styrke ift hvor du kjøper det. Viktig å prøve seg frem)
- 2 1/2 ts chiliflak (knuste)
- 2 1/2 ts tørket oregano
- 2 ss spisskummin
- 2 ss paprikapulver
- 2 1/2 ts hvitløkspulver
- 2 ss havsalt (ca.)
- 2 ts sort pepper (evt erstattes med 1-2 ts cayennepepper)
Bland det hele sammen. Til 500 g karbonadedeig (eller kjøttdeig) kan du bruke 1-1,5 ss av tacokrydderet. Krydder kan ha ulik styrke og det er derfor viktig å prøve seg litt frem, spesielt hvis du ikke er veldig glad i hot-hot mat, eller hvis den skal serveres til små barn. Smak eventuelt til med mer tacokrydder om du ønsker det.