Herlig strikk som er godt egnet for nybegynnere

Strikking er en meditasjon, like høyverdig som alle andre aktiviteter hvor vi blir så dypt engasjerte at vi blir en del av det vi gjør. For når vi er i handlingen, heller enn i tankene, blir kreativitet til meditasjon. Enten vi maler, fotograferer, skriver eller strikker.

Så hyggelig at det var så mange som hadde lyst til å strikke disse pannebåndene. Dette er herlig og enkel strikk som er godt egnet for deg som er nybegynner. Oppskriften er hentet fra @strikkelisa. Disse pannebåndene kan også barna selv prøve å strikke – for disse tipper vi raskt blir en favoritt.

Slik gjør du:

Legg opp 24 masker med dobbeltråd fra restegarn som du har liggende. På bildet over er pannebåndene strikket med ulike pusegarn som f.eks Fnugg, Påfugl og Fairytale. For å få en ekstra fin og feminin effekt, kan du også lure inn en gulltråd sammen med garnet. Det blir veldig lekkert.

Første pinne: Ta 1 maske løst av pinnen som om du skulle strikket den rett, strikk *1
vrang, 1 rett* og, gjenta mellom * og * til du har 1 m igjen. Strikk den siste masken vrangt
Snu og fortsett som på den første pinnen, med rette m over rette og vrange over vrange. For å få fine kantmasker skal du alltid ta den første masken løst av pinnen og flytte den over til høyre pinne, uten å strikke den. For den som er litt mer avansert strikker, kan man leke seg litt mer og gjerne strikke pannebånd med både rilleeffekt, perlestrikk, glattstrikk eller flettestrikk også.

Strikk til arbeidet måler ca. 45 cm, eller så langt du ønsker. Husk at pannebåndet vil strekke seg litt i bruk, så pass på at du ikke strikker denne delen for lang. Fell av. Nå skal du strikke den lille lappen som skjuler skjøten og gir en sløyfeeffekt: Legg opp 12 masker. Ta 1 maske løst av, strikk *1 vrang, 1 rett* og gjenta mellom * og * ut pinnen. Avslutt med 1 vrang maske. Løft hele tiden den første m av pinnen, slik
som sist. Strikk til den lille lappen måler ca. 10 cm. Fell av. Sy sammen oppleggskanten og fellekanten på den største lappen. Stram garnet du syr med skikkelig mens du syr, slik at sømmen lager en rynkeeffekt. Sy den lille lappen sammen slik at den legger seg rundt den rynkete sømmen på pannebåndet og fest den godt med noen sting slik at skjøtene skjules på vrangsiden. Fest alle tråder.

Strikking er en fin fritidsaktivitet som kanskje aldri før har passet så bra som akkurat nå. Lykke til med litt meditasjonsstrikking i en ellers så annerledes hverdag. Ta vare på hverandre og vær et medmenneske ♥