Vi inviterer til avslutningsdag med friluft i fokus for 7.trinn ved begge skoler

Før korona satte en stopper for alle våre planlagte aktiviteter, var vi i full gang med å planlegge tur for 7. trinn ved begge skoler. De skulle få en felles opplevelse for å markere at de til høsten skal sammen på ungdomsskolen. Den opprinnelige planen med overnatting får vi dessverre ikke gjennomført, men vi har i stedet jobbet frem en fantastisk plan B. Vi gleder oss derfor nå til den 18.juni. Da skal vi få tilbringe en hel dag sammen med ungdommene med fokus på uteaktivitet, friluft og hygge.


Sammen med Friluftsrådet Sør inviterer vi til felles dagstur for 7.trinn ved begge skoler torsdag 18. juni. At deres skoledag denne dagen heller blir en dagstur med sykkeltur til Skarestrand, SUP og utflukt til  Tromlingene (den delen som ikke er fuglereservat). TRAU kommer for å frakte oss alle ut til Tromlingene, så skal vi bruke dagen på stranden der. Friluftsrådet Sør tar med bestemmelsesnøkler slik at ungdommene kan sosialisere rundt livet i fjæra. Vi får i tillegg med en egen kystsoneøkolog på deler av turen og kan på denne måten få et snitt av læring og uteskole. Egen sykkel, hjelm, niste, vest og skiftetøy må medbringes.

Vi kommer til å bruke hele skoledagen. Vi kan ikke tenke på noen bedre måte å markere en ny start for alle de som nå skal starte på ungdomsskolen enn å nyte friluft, aktivitet og samhold. Eget infoskriv sendes ut via skolen. Lærerne på trinnene blir med, i tillegg til prosjektleder Vibeke, fritidsmedarbeider Marius og Eirik fra Friluftsrådet Sør.