Tips til en litt sunnere julegodis

Er du på utkikk etter julegodter uten altfor mye sukker? Eller har du bare lyst på noe godt helt uten dårlig samvittighet? Disse sjokolade- og daddelkulene er superduperdigg og perfekt julegodis mellom slagene eller som gave til den som har alt!
Ingredienser
•150 g Havregryn
• 40 g Supernature Kakaopulver
• 2 ss sukrin gold
• 1 ts vaniljepulver
• 1 ts kanel
• 1/2 ts Himalayasalt
• 200 g dadler uten stein (ca 10 stk)
• 3 ss Life kokosolje
• 6 ss vann
• hakkede mandler, frysetørket bringebær og/eller kokosmasse til pynt


Kok opp vann, og bløtlegg dadlene i ca. 15 minutter. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland sammen.
Kjør dadlene i en stavmikser sammen med kokosolje og vann til du får en jevn masse. Ha det over i en bolle og rør godt. Ha litt og litt av den tørre blandingen oppi bollen med det våte.
Rør til du får en jevn masse. Blandingen skal være litt klissete, men ikke så klissete at du ikke får formet den. Form små boller (ca. 25 stk.) og rull dem i kokosmasse, hakkede mandler, frysetørket bringebær eller annen pynt. Oppbevar sjokoladebollene i en boks i kjøleskapet.