Tromøy fritidsforum + helsesykepleier Hanne = netthelsestasjon for ungdom

Tromøy fritidsforum ønsker å møte ungdommene der de er og vi jobber for å skape nærhet i digital kommunikasjon. Det er derfor med glede at vi snart kan presentere enda en fantastisk nyhet i forumet. Og med oss på laget denne gangen, har vi fått helsesykepleier Hanne Saxlund fra Roligheden skole♥


Fra og med torsdag 4. mars og hver første torsdag i mnd vil vi i samarbeid med helsesykepleier Hanne Saxlund på Roligheden skole, invitere inn til Tromøy fritidsforums helt egne «netthelsestasjon for ungdom».

Det blir i første omgang 9. trinn som får tilbud om en sunn matbit i kantina rett etter skoletid og deretter en påfølgende digital spørretime i Gabriel Scott. Vi ønsker å tilby helseopplysning samt sette fokus på ulike temaer som kropp, nakenbilder, selvfølelse, angst, vold, selvskading, selvmordstanker og det å ha det vanskelig inni seg, våge å be om hjelp. Seksuell helse, prevensjon, identitet, kosthold, vennskap og kjærlighet. Små og store temaer som ungdom kan lure på og som angår dem i livene deres.

Vi vil benytte oss av et digitalt verktøy hvor ungdommene kan sende inn anonyme spørsmål via sin mobiltelefon eller nettbrett. Spørsmålene kan sendes inn enten på forhånd eller underveis gjennom en link som elevene vil få tilgang til på It`s Learning. Helsesykepleier Hanne kan deretter gi så utfyllende svar som mulig i plenum.

Det er alt for mange ungdommer som brenner inne med spørsmål de ikke tør å spørre om, men gjennom vår digitale løsning skapes det rom og trygghet for nettopp slike spørsmål! Tilbudet er selvsagt helt gratis og frivillig, men vi ønsker å være med på å løfte den psykiske helsen til barn og unge og mener dette tilbudet vil styrke det forebyggende arbeidet ved faktisk å møte ungdommene der de er.

Vi håper på å se deg torsdag 4.mars fra kl 13.35 til kl 1500.