På tide å ha det litt gøy igjen

Via Ferrata er italiensk for «jernvei», og er en tilrettelagt klatreløype med jerntrinn i fjellet. I tillegg er man sikret med en stålvaier langs hele klatreruta. Dette gjør det enkelt og trygt å klatre. Klatring i Via Ferrata krever likevel god fysisk form, god opplæring og godkjent klatreutstyr. Du bør ikke ha høydeskrekk.  Anbefalt nedre aldersgrense er 12 år i følge med voksne.


Sammen med Marka Friluft og 8.trinn fra Roligheden skole setter vi snuten mot Trogfjell i Åmli lørdag 8/5 klokken 1000 fra Roligheden skole. Det er Tom Terjesen som stiller som sjåfør i sin maxitaxi. Turen til Trogfjell tar ca 1 time, så estimert ankomstid i Åmli er satt til ca kl 1100. Eirik fra Marka friluft kjører egen bil og møter oss der. Han har med alt av nødvendig utstyr. Vi kommer til å legge ut en pakkeliste når dagen for avreise nærmer seg. Vi har plass til 15 elever på turen. Her er det førstemann til mølla prinsippet og påmelding skjer direkte til prosjektleder Vibeke på mail eller telefon.

I tillegg til Eirik, vil også Vibeke være med på turen. Vi legger ved kontaktinfo, slik at det er mulig å ringe om noen har spørsmål.

Det er ca. 15 minutts lett gåtur fra parkeringa til starten av Via Ferrataen. Fra toppen følger vi turstien langs kanten av fjellet ned igjen. Denne turstien er forresten en av Åmli topp 20-turer og Åmlis mest besøkte turmål.


Via Ferrata Trogfjell er fra 2009, og består av 300 stigtrinn. Den er 240 meter lang og har ca. 200 høydemeter fra foten av Trogfjell til fløyen (vindpila) på toppen. Avstanden mellom stigtrinnene er tett i starten, men blir lengre etter hvert. Turen tar i gjennomsnitt 2 timer, men kan bli kortere eller lengre avhengig av fysisk form.

Vi satser på å være tilbake på Roligheden skole ca kl 1700 på lørdag. Men, vi hører fra oss når vi reiser fra Åmli.

Vibeke Dehli: 993 59 296

Eirik Dobbedal: 994 29 065