Frivilligheten skaper mangfold, den utfordrer og gjør en forskjell i menneskers liv.

Det gir en merverdi i å engasjere seg for andre, det gir glede ved å være engasjert og det skaper tillit mellom mennesker. Det at folk engasjerer seg og tar ansvar i nærmiljøet, forebygger ensomhet og bygger fellesskap. Fra Folkehelsemeldingen kan man blant annet lese dette:

”Frivillig innsats og deltaking er med på å sikre sosial kontakt for mennesker som står utanfor skule og arbeidsliv, skaper ein arena for meistring og kompetanseheving og gir rammer i kvardagen.

Frivillighet har en egenverdi nettopp i kraft av at den er basert på menneskers empati, engasjement, initiativ og pågangsmot. Å være frivillig er en flott måte å bidra til samfunnet, lære nye ting og få nye venner. I tillegg betyr ofte innsatsen frivillige gjør veldig mye for dem eller den saken de gjør det for.


Ønsker du å være frivillig hos oss i Tromøy fritidsforum?

Det er ikke nødvendig at alle som stiller som frivillige hos oss i Tromøy fritidsforum skal være leksehjelpere. Man kan bidra på mange forskjellige vis. Det er nemlig ikke et krav at de som er på fritidsforumet må gjøre lekser. Som frivillig kan du være med å hjelpe til med å lage maten som serveres etter skoletid, det kan være å sette seg ned med barn og unge som liker å tegne eller å drive med håndarbeid, spille et brettspill, spille ball eller rett og slett gå en tur om noen av elevene har lyst til det. Frivillig arbeid er gjensidig, så det er viktig at du trives med det du gjør. Du binder deg heller ikke til en bestemt dag per uke, men melder inn interesse de dagene som passer.

Tenker du at det å være frivillig i Tromøy fritidsforum kunne være noe for deg, ønsker vi deg velkommen på en liten matbit og til å høre mer om hva det vil si å være frivillig hos oss. Møt opp på Roligheden skole torsdag 2. september kl 1900 for et uforpliktende møte og en hyggelig prat ♥